ارسالها: 620
موضوعها: 0
تاریخ عضویت: بهمن ۱۳۸۹
اعتبار:
6
بسم الله الرحمن الرحیم
سلام علیکم
من هم با نظر دوستان موافقم و به نظر بنده هم، بصیرت که 100% ترک گناه و معصیت را در پی دارد، منجر به ظهور حضرت می شود، ولی خب دوباره سوال این می شود که چه طور بصیرت ایجاد شود و در مقابل وسوسه های شیطانی چه راه هایی باید اتخاذ شود و ...
*****
به نظرم باید از فرضیه ای که حکمت غیبت را برایمان آشکار می کند استفاده کنیم:
به نقل از کتاب «فرهنگ الفبایی مهدویت، موعود نامه: مجتبی تونه ای» 4 مسئله می تواند فلسفه غیبت باشد:
1.آزمایش و امتحان
2.بیعت نکردن با ستمکاران
3.نجات از قتل
4.آمادگی پذیرش
یعنی وقتی فلسفه غیبت این مسائل فوق باشد، برای ظهور حضرت عواملی این چنینی باید مرتفع شود.
مهم ترین مسئله ای هم که در این 4 مورد قابل توجه برای شخص منتظِر هست این می باشد که در مسیر ابتلا و آزمایش است و همچنین آمادگی پذیرش را باید داشته باشد.
وقتی این روایت از پیامبر اعظم صلی الله علیه و آله را می خوانیم که فرمودند: «زود است كه فتنه هايي پيدا شود به حدّي كه انسان صبح هنگام مؤمن است ولي عصر هنگام كافر ميشود مگر كسي كه خداوند او را با علم زنده كرده است» می بینیم که در چه برهه ی حساسی زندگی می کنیم و مسیر ابتلا این قدر آشکار است.
در تعریف انتظار داریم که باید به بالندگی برسیم، منتظر کسی نیست که یک جا بنشیند و کاری نکند، بلکه آن شخصی منتظر حقیقی ست که در خود آمادگی ایجاد کند و برای دیگران نیز مفاهیم قابل فهم خود را انتقال دهد تا دیگران نیز پذیرش دولت کریمه ی حضرت را داشته باشند.
وقتی انسانی در مسیر سیر و سلوک قرار می گیرد بهتر است حساب شده رفتار کند، هیچ وقت در یک روز نباید انتظار داشته باشیم که اصلاح شویم، چون هر چه قدر ما حواسمان را متمرکزتر کنیم، حربه های شیطان سخت تر می شود اما قرار هست با بالا بردن بصیرت، و مقاومت و صبر بر طاعت و صبر بر معصیت و ... شیطان را از پا در بیاوریم.
خداوند در قرآن سوره اسراء آیه 65 فرمودند:«قَالَ فَبِعِزَّتِکَ لَأُغْوِیَنَّهُمْ أَجْمَعِینَ إِلاَّ عِبَادَکَ مِنْهُمُ الْمُخْلَصِین؛ شیطان گفت: به عزت تو سوگند، همه آنها را گمراه خواهم کرد، مگر بندگان خاص تو از میان آنها.»
و همچنین خداوند در سوره حجر آیه 42 فرمودند: « إِنَّ عِبادی لَیْسَ لَکَ عَلَیْهِمْ سُلْطانٌ إِلاَّ مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْغاوینَ؛ که بر بندگانم تسلّط نخواهی یافت مگر گمراهانی که از تو پیروی میکنند.»
ما برای اینکه در مقابل حربه های شیطان پیروز باشیم باید گناه را هم بشناسیم، همان طور که لازم هست افعال نیک را بشناسیم.
*****
شخصی از آیت الله بهجت رحمة الله علیه پرسید: «حضرت استاد! كسب علم و معرفت آنچنان هم كه ميگويند، آسان و كوتاه نيست. چه بايد كرد؟»
ایشان فرمودند: «عزيزم! راه را كوتاه و بار را سبك كنيد. سبك بار باشيد، تا آسوده راه رويد. مسافت طولاني است و سخت و دشوار. بار سنگين شما را باز ميدارد از ادامه راه. بارتان را كم كنيد. گناه نكنيد و از معصيت دوري جوييد تا بار سبك شود و مسافت كوتاه. براي كم كردن بار، گناه نكنيد!»
وقتی دوباره از ایشان پرسید: ««حضرت استاد! چه بسيارند جوانان مشتاقي كه به انسان رجوع ميكنند. براي ترويج معنويت و امور ديني و بالا بردن سطح بهرهوري و باردهي معنوي به آنها چه كنيم؟»
پاسخ دادند: «با دست پر جلو رويد. خودتان را كه اصلاح كنيد، دستانتان پر خواهد بود. با دست پر حركت كنيد. مطمئن باشيد، مؤثر خواهيد بود. خودتان را كه اصطلاح كنيد، ديگران به شما روي ميآورند و به سمت شما ميآيند. باز هم ميگويم، راه را طولاني نكنيد؛ مسافت را كوتاه و بار را سبك كنيد!»
او باز پرسید: «كدام يك از اساتيد اخلاق بهترند؟ و در اين راه چه بايد كرد؟»
ایشان فرمودند: «عزيزم! اينها ملاك نيست. خيلي از افراد به دنبال استاد و معلم اخلاق ميروند، اما به همان چيزي كه ميدانند، عمل نميكنند. در آغاز كار بسياري هستند كه تشنه معرفت و اخلاق هستند. به ظاهر تشنهاند، اما ممكن است همان شيداي تشنه لب، استاد خود را به قتل برساند؛ همچون ابن ملجم كه شاگرد اميرالمؤمنين (علیه السلام) بود. بايد مجاهده با نفس را كامل كنيد، سپس به اين مرحله برسيد. «لَنَهْدينّهَم سُبُلَنا» بايد حاصل شود. اگر ديديد هدايت در مسير خدا به دست نيامده، بدانيد كه مجاهدهتان ناقص بوده. مجاهده را كامل كنيد؛ يقين بدانيد كه خداوند همه امور را اصلاح خواهد فرمود. هدايت خداوند در صورتي كامل و تمام ميشود كه مجاهده شما كامل باشد»
و در پایان، در پاسخ به شخصی که خواسته بود کتاب اخلاق معرفی کنند فرمودند:«یک جمله کافی ست خدا می بیند.»
رواق منظر قلب من آشيانه ی توست
اگر چه منظر چشمم بدون مهمان است